mulnick residence

remodel / redesign

Located in the foothills of Boise, Idaho, two additions blur landscape and architectural strategies. A library and kitchen additions harmonize with the form and colors of the surrounding landscape. Stone removed from the existing house is pushed outward, cladding new garden and patio retaining walls. The existing roof structure is allowed to pierce the new volume, initiating and attenuating the thresholds of old and new, inside and outside. Materials include gun-blued steel, maple, concrete, stone, and glass.

 

back

to housing

 
CTY-studio-Mulnick-int1.jpg
 

press

Old Kitchen, New Kitchen

IDAHO STATESMAN, AUGUST 1998

– 

Foothills Fab!

IDAHO STATESMAN, SEPTEMBER 2001

The Glass Bay Idea

SUNSET MAGAZINE, AUGUST 1998

– 

credits

Photography by Deborah Hardee

In association with Trout Architects

 

PREV       NEXT