st john's cathedral

historic renovation 

The challenge of this project was fitting a multitude of new programmatic requirements into the fixed existing floor area of this historic Catholic cathedral, all with an eye on budget and complicated city and historic planning and zoning code requirements. The design approach was to make the chapel interior reflect the traditional “crypt” chapels of early Christian churches, with elements borrowed from the main cathedral; while the rest of the basement was completely renovated to accommodate a busy school cafeteria, multipurpose room, meeting rooms, and more. The end result is a blend of the prayerful and practical, and a flexible space to serve a growing community for the next century.

 

back

to civic

 
 

recognition

 

Boise, ID

PRESERVATION IDAHO ORCHID AWARD, 2008

 

 

images

Photography by Rob Thornton

 

CTY-studio-st-johns-cathedral.jpg
 

PREV       NEXT